Pontiac Grand Prix Forums : Grandprix
 

Grand Prix Forums is the premier Pontiac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads. Please Register - It's Free!

Pontiac Grand Prix Forum - Welcome Register today! Contact us!

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    SE Level Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    IL
    Posts
    85
    Chats
    0

    Default Weird security alarm issue

    My 01 has the factory alarm. I've recently started listening to make sure the doors actually look when I leave the vehicle. I don't use the remote anymore since they always break off the keychain. So when I exit the car I hit the lock button. It makes the "ding ding ding" noise to let you know it's ready to lock. But here's the weird part... it never fires the actual locks. It arms the system, but never locks the doors? So when I go back to it I pull the handle and set off the alarm. Then I have to dig out my remote to kill it. However I can sit in the car for 10 minutes straight and hit the lock/unlock switch and they work every time. So the locks themselves work fine. It's almost like a software glitch in the module. This is recent and I have only had it happen twice now. Anyone else experience this?

  2. #2
    Turbo is the way to go. Fivefingerdeathpunch's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Rogers, MN
    Posts
    20,604
    Chats
    80891

    Default Re: Weird security alarm issue

    Just double hit the button when you get out.

    That's how I did it and my sister does it in her's because her fob isn't on her keychain anymore.
    Last edited by Fivefingerdeathpunch; 1 Week Ago at 09:42 PM.

    SMGPFC Member #1

  3. #3
    SE Level Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    IL
    Posts
    85
    Chats
    0

    Default Re: Weird security alarm issue

    Yeah that's probably what I will do. Maybe I'll try to rig up something so I can use my remote without fear of losing it.

  4. #4
    SE Level Member wstefan20's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Raytown, MO
    Posts
    147
    Chats
    4

    Default Re: Weird security alarm issue

    I'd try reprogramming security modes first before anything else. All procedures start at page 2-14 in your owner's manual. If you don't have one, then google it and there's a free pdf.

    If reprogramming doesn't work, It's going to be your theft-module. And those have to be programmed at your stealership....

Similar Threads

  1. Security issue
    By sdenton8 in forum Audio, Security & Visual Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 07-31-2015, 10:06 PM
  2. 1999 GP Security Alarm Question
    By bcampy in forum General Grand Prix Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-20-2015, 02:34 PM
  3. Weird speedometer issue, possible trans issue?
    By Peder in forum General Tech Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2014, 07:08 PM
  4. Stock Security Alarm
    By 99redgt in forum General Tech Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-22-2008, 04:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •