Pontiac Grand Prix Forums : Grandprix
 

Grand Prix Forums is the premier Pontiac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads. Please Register - It's Free!

Pontiac Grand Prix Forum - Welcome Register today! Contact us!

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    GrandPrix Junkie SgtMarshal's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kemmerer, Wyoming
    Posts
    3,993
    Chats
    27292

    Default Something loose in the front end

    when I accelerate in my GXP from a stop, I can feel something loose. at first I thought it was an engine or trans mount, but now that I have been paying more attention, I'm wondering if the transmission is slightly hesitating.

    it could be nothing at all except that I'm used to my 2001 and the rapid throttle response and all the poly engine/trans mounts.

    what do you guys think?

  2. #2
    GT Level Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Enfield
    Posts
    343
    Chats
    0

    Default Re: Something loose in the front end

    Does it act the same while using Tapshift?

  3. #3
    GrandPrix Junkie SgtMarshal's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kemmerer, Wyoming
    Posts
    3,993
    Chats
    27292

    Default Re: Something loose in the front end

    I'll try it and see

  4. #4
    GrandPrix Junkie SgtMarshal's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kemmerer, Wyoming
    Posts
    3,993
    Chats
    27292

    Default Re: Something loose in the front end

    It doesn't really Rev up or clunk, it just feels like a worn mount or a slight hesitation. I put it in tapshift and didn't feel it, but I couldn't duplicate the conditions I felt it before

  5. #5
    GT Level Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Enfield
    Posts
    343
    Chats
    0

    Default Re: Something loose in the front end

    If it is the transmission hesitating, it usually does it less in Tapshift mode. Something to monitor I guess. A poly top mount or flipped factory mount may help in the diagnostics if you have not done that mod yet.

  6. #6
    GrandPrix Junkie SgtMarshal's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kemmerer, Wyoming
    Posts
    3,993
    Chats
    27292

    Default Re: Something loose in the front end

    I was thinking I would do the poly mounts.

  7. #7
    Donating Users 91parkave's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Arizona
    Posts
    2,908
    Chats
    258

    Default Re: Something loose in the front end

    Lower mount man front lower splits in half and the rear falls apart
    06 GXP | 222/227 cam/cartuning turbo kit on 8psi/meth/e85 coilovers/ still on stock trans at 130k

  8. #8
    GTP Level Member Burbman's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Islip, Long Island!
    Posts
    803
    Chats
    127

    Default Re: Something loose in the front end

    It may be the "nut loose behind the wheel"....LOL

    On a serious note, I had a shop press in the Moog lower control arm bushings and one worked its way loose. With the bushing out of the hole it was allowing the control arm to move around the front mount bolt. It would make a loud clunk on acceleration or braking but not every time, the attitude of the pavement had to be right so that it unloaded the RF wheel and allowed the control arm to shift. Spot welded it back in, all is good. May not be your specific problem but I would check all front suspension bushings first.
    2002 GTP Coupe, PSE supercharger ported with 3.4 pulley, Wizaired CAI, ZZP tune, AL 104's, front Plog, 3" DP, u-bend gone, hi-flo cat, W-Body tubular trailing and lateral arms, GMPP sway bars, Vogtland springs, 245/45-18 Michelin Pilot Sport AS/3 on 18x8 wheels, 42mm offset, Dual Aeroforce interceptor gauges on A-pillar pod

  9. #9
    GrandPrix Junkie SgtMarshal's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kemmerer, Wyoming
    Posts
    3,993
    Chats
    27292

    Default Re: Something loose in the front end

    I think my next paycheck will go towards a poly trans and a new engine mount from X11 nut

  10. #10
    GT Level Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Enfield
    Posts
    343
    Chats
    0

    Default Re: Something loose in the front end

    Definitely check the sway bar endlinks, but you will usually hear a clunk with those.

Similar Threads

  1. Springs loose?
    By jayroca in forum 3.8L V6 Supercharged (L67)(L32)
    Replies: 94
    Last Post: 10-10-2016, 04:59 PM
  2. something is loose
    By eyelobes in forum General Grand Prix Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 10-17-2014, 11:14 PM
  3. Front Right Quarter Panel Loose?
    By Mr D in forum General Tech Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-04-2012, 12:30 PM
  4. Front bumper is loose-from what?
    By GTLGDP in forum General Tech Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-2012, 01:14 PM
  5. something seems loose
    By JCG's-GTP in forum General Tech Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 03-08-2008, 12:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •